Home / Nieuws / Feestelijke opening Jaarsmahof, Fahrenheitstraat

Feestelijke opening Jaarsmahof, Fahrenheitstraat

Samen met de nieuwe bewoners, omwonenden, de gemeente, de mensen van de Koninklijke Haagse Woningvereniging van 1854 en de bij de bouw betrokken partijen is vrijdag 22 september geproost op de officiële opening van De Jaarsmahof, de nieuwste aanwinst van de Vereniging.

Na de toespraken van Sjoerd Hora Siccama (voorzitter bestuur KHV1854), Lisette Nijs (Directeur Projecten DSO) namens de gemeente
Den Haag en Mirjam del Canho (directeur KHV1854) werd in de toegangspoort naar de oude fabriekshal op het binnenterrein een special onthuld. In het daarvoor speciaal ontworpen meubelelement in de poort werden de vier vitrines voor het eerst getoond met historisch materiaal uit de tijd dat hier de Jaarsma Haarden en Kachelfabriek gevestigd was. Naast historisch beeldmateriaal van SHIE (Stichting Haags Industrieel Erfgoed) waren ook twee prachtige Jaarsma haarden te zien! Deze kachels kunnen zowel vanuit de poort als vanuit de entreehal van de bebouwing aan de Ampèrestraat bewonderd worden. Op deze manier geven de vitrines inzicht in de historie van dit bijzondere stukje Den Haag.

Een evenement, waarbij iedereen ervan overtuigd was dat dit een bijzonder en uniek project is geworden waar sociale huur gecombineerd wordt met een monumentale gevel en industrieel erfgoed.

 

Top