Home / Nieuws / Gebouw ‘Lijsterbes’

Gebouw ‘Lijsterbes’

Opdracht tot verbouwing pand Lijsterbes getekend

Op 17 januari 2017 is in het complex aan de Lijsterbesstraat de opdracht voor de verbouw tot 14 woningen getekend, en wel in het gebouw De Lijsterbes zelf. Voor de Vereniging tekenden voorzitter en penningmeester. Namens de Bakels + Ouwerkerk Bouwgroep tekende de heer W. van der Kamp. De oplevering van het project is voorzien eind december 2017.

                    Van links naar rechts: de heren W. van der Kamp, B.H. Dyserinck, P.M.A. van Berckel

Overdracht gebouw Lijsterbes

In september 2016 is de overdracht getekend voor het gebouw aan de Lijsterbesstraat door de voorzitter van het bestuur van de Vereniging, de heer Dyserinck. Het voormalige  ‘observatiehuis’ (1916) is nu eigendom geworden van de Vereniging. Recenter geleden heeft het pand gediend als wijkcentrum De Lijsterbes. Het pand heeft bijzondere stijlkenmerken en is voor de buurt een cultuurhistorisch waardevol object. Het pand ligt in de Heesterbuurt in Den Haag.

ondertekening3

lijsterbes-007

 

 

De Vereniging zal opdracht geven tot het bouwen van ca. 14 eenpersoonswoningen in het pand. Men is reeds begonnen met de sloop. Als alles volgens planning gaat, zal eind 2017 de oplevering plaatsvinden. Er zullen diverse herstelwerkzaamheden aan binnen- en buitenzijde worden uitgevoerd, en het achtergelegen terrein wordt her ingericht.

 

Hieronder alvast een kleine impressie van de sloop!

 

 

Top