Home / Nieuws / Ledenbijeenkomst 2022 op bouwlocatie Fahrenheitcomplex

Ledenbijeenkomst 2022 op bouwlocatie Fahrenheitcomplex

Zoals de Vereniging elk jaar probeert te realiseren, vond ook dit jaar op woensdag 5 oktober 2022 de ledenbijeenkomst weer plaats; onze leden werden deze keer uitgenodigd op de bouw van de voormalige Jaarsma Haardenfabriek c.q. het oude postkantoor aan de Fahrenheitstraat, het pand dat op dit moment compleet verbouwd wordt tot 43 duurzame woningen. Duurzaamheid was wel het thema van de middag.

Mirjam del Canho heette de leden welkom op de bouwplaats.  Na een korte presentatie over warmtepompen door de heer Wouter van Rossum van Viac, onze installateur, nam ons lid de heer Huib van Eesteren het woord. De heer van Eesteren gaf een bondige samenvatting van het Duurzaamheidsrapport over hofjes in Nederland. Het rapport, opgesteld door adviesbureau De Groene Grachten uit Amsterdam in opdracht van het Ministerie van Welzijn Volksgezondheid en Cultuur, gaat uitgebreid en diepgaand in op alle aspecten van verduurzaming van de hofjes.

De presentaties werden direct gevolgd door een rondleiding, verzorgd door een aantal medewerkers van aannemer Niersman. Onze leden werden hierbij opgesplitst in een aantal groepjes.
Na veel nuttige informatie over de bouw van het Fahrenheitcomplex, werden de leden terug op de binnenplaats van het bouwproject opgevangen door onze vaste cateraar Hageman, die ons weer fantastisch heeft bediend met lekkere hapjes en drankjes. Gelukkig was het die dag droog en niet koud op de bouwplaats!

 

Top