Home / Nieuws / Ledenuitstapje KHV 2017 naar gebouw Lijsterbes en bezoek Urban Farmers

Ledenuitstapje KHV 2017 naar gebouw Lijsterbes en bezoek Urban Farmers

Zoals elk jaar vond woensdag 10 mei 2017 weer het zg. ledenuitstapje plaats, welke deze keer door de activiteitencommissie van de Vereniging was georganiseerd. De leden werden verwelkomd op de bouw van het voormalige observatiehuis, het complex aan de Lijsterbesstraat, welke op dit moment verbouwd wordt tot (14) woningen.

 

Gewapend met bouwhelm kregen de leden hier een korte presentatie en rondleiding van de architect (Braaksma & Roos).

Per bus reden wij vervolgens door naar Urban Farmers. In het kader van het actuele thema ‘duurzaamheid’ hebben wij gekozen voor deze zg. stadsboerderij, waar men op het dak van een oud gebouw aan de Televisiestraat groente en fruit verbouwt op een bijzondere en duurzame wijze.  Hier werden wij vriendelijk ontvangen door de medewerkers, met heerlijke hapjes  – van eigen bodem uiteraard.

Hierna kreeg men tijdens de interessante rondleiding uitleg over deze alternatieve maar duurzame, gezonde en efficiënte manier van verbouwen van groenten en tilapia vis!

Tenslotte werden wij verwelkomd op het hoogste punt van het gebouw – met een fantastisch uitzicht op Den Haag – waar een buffet klaarstond. Gezien de reacties mogen wij deze middag weer geslaagd en gezellig noemen!

 

 

 

Top