Home / Nieuws / Nieuwe kozijnen en gevelrenovatie Vincentiushof

Nieuwe kozijnen en gevelrenovatie Vincentiushof

Na de aankoop van het Vincentiushof  in 2008 heeft de Vereniging veel gedaan aan het onderhoud van de hof. De gemeenschappelijke buitenruimtes en tuinen zijn opnieuw ingericht.
In de tachtiger jaren heeft de vorige eigenaar de houten ramen vervangen door aluminium ramen. Deze ramen zijn nu aan het einde van hun levensduur.

Op basis van de oorspronkelijke tekeningen is een nieuw ontwerp gemaakt. Alhoewel het hier niet om een monument gaat is toch gekozen voor een benadering die de “oude luister” in ere herstelt. Weliswaar in moderne materialen met andere functionaliteiten, maar wel om het oorspronkelijke beeld zoveel als mogelijk te benaderen.

Door de toepassing van kunststofprofielen is het mogelijk op onderhoudsvrije wijze meerdere kleuren toe te passen. Gebroken wit voor de kozijnen en donkergroen voor de draaiende delen.
De nieuwe ramen zullen optimale ventilatie en schoonmaakmogelijkheden bieden. Naar binnen draaiende draaikiepramen moeten dit mogelijk maken. Uiteraard wordt hoogwaardig dubbel glas toegepast. In een twee-tal bewoners overleggen heeft de Vereniging de bewoners ingelicht. Begin juni 2019 is men gestart met de vervanging van de drie bouwblokken in de 1e bouwfase. De planning is, dat de kozijnen eind juli 2019 in de woningen geplaatst zullen zijn.

Gelijktijdig zal ook het metselwerk worden gerepareerd en het voegwerk hersteld. Ook zullen de lateien boven de portiekingangen onder handen worden genomen.
Het werk zal worden uitgevoerd door Schippers Kozijnen BV uit Gouda en Loyander Onderhoud BV uit Wateringen. De werkzaamheden zullen onder leiding staan van Martijn van der Steen, die ook het ontwerp voor de ramen leverde.

Top