Home / Nieuws / Opening Lijsterbes complex: 14 nieuwe woningen in voormalig observatiehuis

Opening Lijsterbes complex: 14 nieuwe woningen in voormalig observatiehuis

Vrijdag 23 februari 2018 hebben ruim 50 gasten de kou getrotseerd en zijn zij getuige geweest van de feestelijke opening van ons nieuwe wooncomplex aan de Lijsterbesstraat. De Vereniging heeft daar 14 prachtige nieuwe woningen gerealiseerd (10 eenpersoons en 4 tweepersoonswoningen). Alle woningen zijn reeds verhuurd.

Voorafgaand aan de opening gaf de heer Ambachtsheer (hoofd van afdeling Monumentenzorg) aan de leden van de Vereniging een interessante lezing, vergezeld van oude foto’s over het voormalige observatiehuis voor ‘jongens met een misdadige inslag’ (in 1916 opgericht). Deze ‘jeugdige delinquenten’ kregen daar – onder streng toezicht – onderwijs en onderdak.

Daarna kreeg men een korte rondleiding door het pand.

Vervolgens onthulde de voorzitter van het bestuur van de Vereniging, de heer B. Dyserinck, een zg. gedenksteen, waarop – als de jaarringen van een boom – de verschillende bezettingen van het gebouw zijn beschreven. Deze zal gelegd worden aan de voorkant van het gebouw. Tenslotte gaf wethouder Wijsmuller (HSP, ruimtelijke ordening) een toespraak, waar ook een symbolische sleuteloverhandiging aan de eerste huurders plaatsvond. Onder het genot van een (warm) drankje en een muziekje eindigde de geslaagde opening van het pand.

Onderstaand een impressie van het gebouw van buiten en binnen.

 

 

Top