Home / Nieuws / Wooncomplex Uilebomen

Wooncomplex Uilebomen

Kunstwerk Jose den Hartog Uilebomen 

December 2016: Keramische kunst op Uilebomen in ontwikkeling.

Eerder (zie helemaal onder) hebben wij gemeld dat Jose den Hartog was geselecteerd als kunstenaar voor de Uilebomen.
‘Het idee was, om een werk te maken wat enerzijds goed past bij het gebouw zelf – dus qua vorm en kleur aansluit bij de architectuur en anderzijds inhoudelijk iets te bieden heeft aan iedereen die er langsloopt. Het werk is figuratief – je hoeft je niet af te vragen wat het voorstelt – de tekeningen verwijzen naar verschillende elementen uit o.a. de literatuur en mythologie’, aldus de kunstenares. Wij kunnen bevestigen dat het heel mooi wordt!

 

Ook de bouw vordert nog steeds volgens planning:

 

Hoogste punt Uilebomen bereikt en inschrijving begonnen

Vrijdag 16 september 2016: Hoogste punt is bereikt!

Samen met de werknemers van firma Niersman en directievoerder Liag heeft de Vereniging kort maar krachtig het hoogste punt gevierd op de bouwplaats. De Vereniging heeft haar waardering en tevredenheid uitgesproken voor de uitvoerders van ons project en is erg content met de voortgang en kwaliteit hiervan. De bouw vordert zeer voorspoedig en geheel volgens planning; als dit zo doorgaat zal in februari 2017 de oplevering plaatsvinden en kunnen de woningen zeer waarschijnlijk per april 2017 in de verhuur!

 

U kunt zich dan ook vanaf heden voor deze woningen inschrijven. Voor informatie over de woningen en onze criteria voor inschrijving kunt u ons zowel per mail (info@hv1854.nl) als telefonisch (070-3245571) bereiken.

 

 

 

Update deel 3: ontwikkelingen bouwplaats Uilebomen

Donderdag 7 juli 2016 weer een kort bezoekje gebracht, vlak voor de bouwvak. Er wordt hard gewerkt. Weer een bouwlaag verder, nu al 2 verdiepingen!

 

 

Het gaat er al aardig op lijken…!

 

 Update deel 2: ontwikkelingen bouwplaats Uilebomen

Dinsdag 24 mei 2016 heeft KHV weer een bezoekje gebracht aan ons project ‘de Uilebomen’. Wat gaat het snel, de casco’s van de woningen staan al!

 

 

 

Update: ontwikkelingen bouwplaats Uilebomen

Dinsdag 15 maart 2016 heeft de Vereniging een kijkje genomen op de bouwplaats van ons project ‘de Uilebomen’. De bouw vordert goed en voorspoedig! Zie hieronder de foto’s.

 

 

 

 

 

 

Kunstwerk op de Uilebomen

Op dinsdag 12 januari 2016 is Jose den Hartog als kunstenaar geselecteerd door de Kunstcommissie. Jose den Hartog zal een kunstwerk ontwerpen op de gevels aan de Hekkelaan. Zij is geselecteerd vanwege haar werkwijze, waarbij zij kleur -en keramische producten zal toepassen in haar ontwerpen. De selectie is gedaan door de Kunstcommissie, die bestaat uit leden van de Vereniging alsmede de architect van het project en een vertegenwoordiger van de Wijkorganisatie Rivierenbuurt. De commissie staat onder leiding van bouwcommissaris de heer J.S. de Boer en wordt ondersteund door Stroom. Naar verwachting zal eind maart a.s. een schetsontwerp gereed zijn.

Ontwerpen van Jose den Hartog kunt u terugvinden op haar website: josedenhartog.nl

DSC_0017

 

Eerste paal

Op 19 januari 2016 is de Vereniging getuige geweest van de “1e paal” op de bouwplaats aan de Uilebomen. Zie hieronder een filmpje van de boor.

 

 

Startsein bouw Uilebomen

Op 22 september 2015 is door Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) het startsein gegeven voor de realisatie van 40 woningen aan de Uilebomen/Hekkelaan. In de bestaande panden aan de Uilebomen worden 9 woningen gerealiseerd. Op het binnenterrein 31 nieuwbouwwoningen in de vorm van een binnenstedelijke hof.

 

Deze tweekamerwoningen voor eenpersoonshuishoudens (sociale huurwoningen) worden gerealiseerd naar een ontwerp van Fred Bos (Architectencombinatie te Den Haag) en gebouwd door de firma Niersman te Voorschoten. De oplevering is voorzien in medio 2017.

uilebomen_1

Top